ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Központi telefonszám:

(1)872-7593

kozteruletfelugyelet@belvaros-lipotvaros.hu

1054 Budapest, Podmaniczky Frigyes tér 6

 

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 09:00 - 17:00
Kedd: 09:00 - 17:00
Szerda: 09:00 - 18:00
Csütörtök: 09:00 - 17:00
Péntek: 09:00 - 16:00

Pénztári ebédidő: 12:20-13:00

Főügyelet:

fougyelet@belvaros-lipotvaros.hu
Telefon: (1) 872-7593

Diszpécserszolgálat:
oszlopkezelo@belvaros-lipotvaros.hu
Telefon: (1) 872-7593

Parkolás-üzemeltetés:
parkolasellenorzes@belvaros-lipotvaros.hu
Telefon: (1) 872-7593

Fax: (1) 318 - 3460

 

Adatvédelmi tájékoztató ügyfelek részére

 

A BLKF Schlumberger DG4S3 típusú jegykiadó automatákat üzemeltet, melyek az 5 forintos és annál nagyobb értékű valamennyi magyar érmét elfogadják. A parkolási díjat készpénzkímélő megoldással, parkolókártyával is lehet fizetni. A parkolókártyákat 20 000 és 30 000 forintos értékben lehet megvásárolni az ügyfélszolgálati irodában.

A jegykiadó automata kezelése egyszerű. Ábrák, és kezelési utasítás segíti a jegyváltást. Megkönnyíti a használatát a folyamatos, szöveges (a kerület északi harmadában többnyelvű) információ a kijelzőn. (Töltse le az automata bemutatóját MS Powerpoint formátumban)

A jegyváltás menete:

Készpénzes fizetés

Először az érméket kell bedobni, de ügyelni kell arra, hogy a maximum 25 db-ot fogad el a készülék. Ennél több érme bedobása esetén valamennyi érmét automatikusan visszaadja.

Az automata az első érme behelyezésekor kiírja a minimálisan fizetendő és a maximálisan fizethető parkolási díj összegét.

A bedobott összegnek megfelelő parkolási idő leteltét a kijelző folyamatosan mutatja. Ha a maximális díjnál több pénz kerül a gépbe, automatikusan visszaadja az összes érmét.

Kártyás fizetés

Először a kártyát kell behelyezni a chipkártya olvasó nyílásába, és határozottan, de nem erőszakosan ütközésig betolni. A készülék     leolvassa a kártyát, és kiírja a felhasználható összeget.

Az automata az első érme illetve a kártya behelyezésekor kiírja a minimálisan fizetendő és a maximálisan fizethető parkolási díj összegét.

A kék gomb minden lenyomása után15 percnek megfelelő díjat emel le a gép a kártyáról, és a fizetett parkolási idő leteltét a kijelző folyamatosan mutatja

Készpénzes és kártyás fizetés esetén is: a kívánt parkolási idő elérésekor a zöld gombbal lehet jegyet kérni.

Menet közben a piros gomb jobbra történő elforgatásával bármikor megszakítható a művelet és a berendezés visszaadja az addig bedobott összes érmét, vagy a változatlan értékű parkolókártyát.

Az automaták a fizetési időszak előtt egy órával bekapcsolnak és a fizetési időszak után két órával kapcsolnak ki. Ezekben az időszakokban is lehet jegyet venni, a legközelebbi  fizető időszakra. Ha valaki a fizetési időszak vége előtt rövid idővel vesz jegyet, a készülék a következő időszakra meghosszabbítja a jegy érvényességét. (Pl. pénteken 17 órakor 2 óra parkolási díj befizetésével hétfőn 9 óráig lehet jegyet váltani.)

A pótdíj jegy vásárlás menete:

FIGYELEM!  Pótdíjat parkolókártya használatával célszerű vásárolni. A készpénzes pótdíj fizetéshez túl sok érmére van szükség, kisebb címletekkel a fizetésa max. 25 érme befogadására képes ideiglenes tároló miatt nem is lehetséges.Először a sárga gombot kell megnyomni, s csak ezután lehet a kártyát a gépbe helyezni. Arra kell figyelni, hogy a kék gomb egyszeri megnyomásával   az aznap fizetendő pótdíj teljes összegét leemeli a készülék a kártyáról.  A pótdíjfizetési felszólítást és a pótdíj szelvényt postán, személyesen vagy telefaxon el kell juttatni az ügyfélszolgálati irodánkhoz, és ezzel az ügyet le is zárjuk.